Followers

Pages

Wednesday, January 11, 2012

GoOdBye KAk Dayah !

ASSALAMUALAIKUM WBT
Yes and only yes . this post was specially made for my "BIG" sister in UPSI . I'm really wanna thanks you for everything you've done just to help your "LITTLE" brother (Obviously that was me) .
>___<
Ouh, and I really want to say soRry for anything that I've done you think wrong . yess ! ANYthing . hAHa .
Hurmm . I've got a story to tell, and yes again .
(thanx Mr. obvious)
this story are related to Kak Dayah . .

pada jam 3Petang tu aku lapar sangat . . ya ALLAH, memang lapar sangat . .
Aku cuba bertanyakan rakan2 ku . . ada sesiapa yang berkelapangan untuk membantu untuk belikan makan tengah hari ku . 
ligat aku menekan screen phone aku *(well, touch screen tuu ;p)* ntuk mencari mana2 sahabat yg bole . tp, hampa . . kalo tidak mereka sudah makan, mereka x maw makan . . mereka ade bertanyakan juga, hendak mereka turun ke ntuk belikan . setiap kali ditanya ringkas je aku jawab . .
"EH ? xpe laa . aku ok jew . nnti2 jewlaa makan.." x dilupakan aku tetap meletakkan emoticon :) semata-mata ntuk menyenangkan hati sahabat2 aku . hoho . *(walaupun, agak sdeyh)*
ramai yg mempertikaikan tindakan aku nih, dalam keadaan aku yg kurang upaya tika itu, suruh jewla mereka2 belikan makanan .
hurm, kisahnye aq pernah bertekad untuk seboleh mungkin tidak menyusahkan org lain . 
jadi, aku cuba ntuk pergi sendiri . . hujan lebat sangat pulak time2 camni . separuh perjalanan aku dari rumah ke lif di tingkat 9 itu . aku terjatuh, dan kakiku yg patah itu betul2 sakit . . ya ALLAH, ketika ini laa aku rasa sgt berdosa . kerna tidak bersyukur atas sakit yg kau berikan . aku merasakan tiada hikmah disebalik semua kesakitan, ujian, cabaran yg diberi . aku sebak terus balik ke bilik . . menyumpah diri sendiri atas apa yg berlaku . . sedang aku membenci diri aku . ada seorang insan . yang entah dari mana bertanyakan tentang aku melalui phone aku .
insan tuh bertanya . "dah makan belom ni" .
ringkas jew aku jawab, "belom, hujan lebat laa . mmbr2 sume dah makan plak" . . tanpa sebarang kata sepakat atau setuju oleh sesiapa . .
lebih kurang 10 minit selepas itu, seorang hamba ALLAH, yang aku sendiri tidak kenal terpacul di depan pintu rumah dan menghulurkan makan tgh hari aku ? ? ? ? dengan muka yg tenang aku mengucapkan terima kasih dgn ikhlas kepada hamba ALLAH tersebut . . walaupun aku tak suka milo . dan insan tuh tak tahu yg aku x suka milo . tp, ptg tuh aku minum milo tuh . HABIS ! nasik yg insan tuh belikan . langsung tidak berbaki ! hohoho . sumpah masa tuh aku menangis sbb menyesal memaki hamun pada diri sendiri dan tidak bersyukur *(well, sbb terharu tuh pown ade jugaklaaa) . .
apa yang membuatkan aku tertarik, bagaimana seorang perempuan boleh naik ke atas aras 9 . blok 2 (blok lelaki) semata-mata ntuk membelikan aku makan . . aku mungkin mati kot kalo dia tidak buat camtu . ( well, x makan bole mati kan ? ;p )
insan tersebut dapat aku rasakan kepayahan beliau ntuk menyuruh sesiapa shj yg dia nmpk, mengetepikan air mukanya . dan disuruhnya hantar mkn tgh hari ku . malam semalam merupakan malam terakhir kami jumpa, kami cuma makan sahaja, disebabkan rakan2 insan tersebut ada makan malam pra-graduasi . so, kami ber-2 sahaja dok memekak kat dalam kedai bisto yg baru tuh . 
hoho . s0, KAK DAYAH ! kalo akak kawin nnti, jangan LUPA jemput saya ! saya bole tolong basuhkan pinggan ! wakaka !

Hurmm . I only wish for your happiness for the incoming day of yours . huhu^^, I really wish I can help you one day . . If you ever has a problem, no matter where you are . I'll just try my best to help you .
p/s : as long as I'm go to eat using my healed-broken leg . I'll remember you . . G0odBye ! AsSaLaMuaLaiKuM wbt .

1 comment: